Na de kennismaking bespreken we samen hoe we de afscheidsplechtigheid vorm geven. Gezamenlijk wordt gezocht naar muziek, teksten en eventueel symbolen en rituelen.

Het is mogelijk dat ik de overweging schrijf en uitspreek. Het liefst laat ik echter u actief deelnemen aan de plechtigheid. Dit kan ook door een gedicht voor te dragen of het uitvoeren van een ritueel. Het is belangrijk dat het voor de nabestaanden goed voelt. U kunt altijd op mijn ondersteuning rekenen. Spreken in het openbaar, met name wanneer u door emoties overmand wordt, is niet voor iedereen weggelegd.

Tijdens de dagen voor de uitvaart kunt u met al uw vragen bij mij terecht, ik ben er voor u.

Mijn doel is ervoor te zorgen dat de afscheidsplechtigheid een onvergetelijke herinnering wordt waar u als nabestaanden troost uit put.

Het is mogelijk een boom te maken. Op kartonnen blaadjes worden karaktereigenschappen en herinneringen geschreven. Deze hangen we in een boompje waardoor we de overledene in beeld krijgen. Hierdoor kunnen we makkelijker op zoek naar teksten, beelden en overige materialen voor de afscheidsplechtigheid. Deze boom blijft in uw bezit.

Ieder mens is uniek, wat maakt dat iedere afscheidsplechtigheid uniek wordt.
Regelmatig wordt mij gevraagd het levensverhaal te schrijven en uit te spreken. Deze mogelijkheid is er altijd. Als ik met hart en ziel naar de verhalen over uw dierbare mag luisteren, krijg ik het juiste beeld van zijn/haar leven en hoe hij/zij als mens is geweest. Ook kinderen zullen gezien en gehoord worden. Samen brengen we de overledene in beeld waardoor een passend en persoonlijk levensverhaal ontstaat.