Wie schuilt erachter?

Mijn naam is Anja Assink-Klein Nagelvoort. Ik ben geboren en getogen in Goor. Nu woon ik in Ambt Delden waar ik met mijn man een melkveebedrijf run op landgoed Twickel.

Ik hou van uitvaarten en het verhaal achter de mens. Je dierbare verliezen is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in ons leven. Door eigen ervaring werd ik gesterkt in de overtuiging dat het afscheid nemen van een dierbare heel speciaal blijft. Je kunt het maar een keer doen en dan wil je er het maximale uithalen.

Dit heeft mij ertoe gezet de post HBO-opleiding “Ritueelbegeleider” te volgen. Deze heb ik succesvol afgerond en dit heeft geresulteerd in de oprichting van “Anja Assink Ritueelbegeleiding”. Hiermee is een stevige basis gelegd waarmee ik nabestaanden terzijde kan staan hun dierbare het gewenste afscheid te geven.

Vakspecialisatie

Anja Assink Ritueelbegeleiding heeft het dialect als vakspecialisatie. De “moodersproake” geeft iets vertrouwds. Van oudsher is er een bepaalde ongedwongenheid wanneer het dialect gebruikt wordt. Het is minder afstandelijk. En hoe minder de onderlinge afstand is hoe persoonlijker het afscheid wordt. Ik zie het als een uitdaging om onze mooie Twentse sproak hiervoor te kunnen gebruiken.

In de “moodersproake” is ’t good proat’n en nog better verstoan